top of page

Please Wait

0

Product

2.0K

Views

1

0

Please Log in

Bathhouse

Fredrikstad, Norway

Architects:

Handegård Arkitektur

0.png
Handegård Arkitektur

Architecture Office

Area:

Year:

City:

Client:

Fredrikstad

Construction:

Category:

RESIDENTIAL

Project Type:

House

Post Type:

Building

Country:

Norway

Photographers:

Carlos Rollan

the Architects

Description:

The bathhouse appears as a traditional small sea stall with red-painted cladding, tin roofs and stands on granite columns down into the water. This is what the first impression gives - especially when coming from the road at the back - where the building seems closed and modest. While it slides well into cultural-historical diversity, it makes assumptions about a twist. Looking better, you notice that several of the cladding tables are angled, so that they close the building to the back and open to the front. If you come in you experience the purpose - you are shielded while having access to the whole sea. The bathhouse rests on a galvanized steel frame that stands on two granite columns and a concrete base at the rear. The building is designed to fit into the environment without sticking out too much while having a modern design language. This is solved by working with the building as a volume of scarce details instead of surfaces such as roof and wall. The materials are treated with the same color to enhance the experience of the volume. The materials consist of solid wood floors and ceilings and a room with toilet at the back with walls of solid wood that stiffen the construction. In the main room, the traditional stonework structure has been removed and replaced by thicker cladding tables angled 45° carrying the ceiling. Between each cladding table are mounted narrow transparent acrylic panels. The doors are executed in the same way, both with and without acrylic panels.

Published on

February 17, 2024

by:

login.png

Premium Member

+9